Grin & Gas

Tweet

Svend, Knud og Valdemar, marts 2015

Vi havde entreret med amatørteatret ”Det Piperske Teaterselskab” og opførte i marts 2015 ”Svend, Knud og Valdemar”, som er et romantisk/dramatisk udstyrsstykke i fem changementer med indlagte sange (hvis det kan kaldes sang).

Stykket, som er vanvittigt og hysterisk morsomt, er opbygget som en parodi på en historisk amatør-teaterforestilling, hvor vi følger et amatørteaters - Det Piperske Teaterselskab – forsøg på at opføre dramaet, hvor Danmark i 1100-tallet skulle deles mellem tre konger. Men (næsten) alt går galt, blandt andet fordi intrigerne mellem skuespillerne ikke helt kan skjules, og fordi replikkerne nok kunne have været øvet lidt mere, og så hjælper det jo heller ikke med en fordrukken hovedrolleindehaver.

Direktøren, Ferdinand Piper, er en verdensmand med meget høje tanker om sig selv og sit teater. Fru Adelaide Piper, teatrets ubestridte dronning, har dog ikke meget at byde ind med, hun har høje tanker om sig selv godt hjulpet af sin mand, som hun styrer med hård hånd. Den unge stjerne, frøken Stjernholm, er i evig kamp med fru Piper om sin position i hierakiet. Suffløren - en forsmået skuespiller - tager aktivt del i forestillingen med forkert suffli, retter aktivt på skuespillere og er faktisk et velmenende bindeled i forestillingen. Soldaterne og andet godtfolk må hele tiden finde deres pladser blandt de øvrige.

Stykket har gennem flere år været på ensemblets repertoire, så du kan roligt forvente en flot forestilling. Sæt kryds i kalenderen og kom og følg slaget på Grathe Hede.

Medvirkende

Billetter:

Galleri